Fysiotherapie - Diensten | Het Bat Therapeutisch Centrum in Valkeburg

Geholpen worden door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten?

Onze algemene fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat. Door middel van manuele technieken en oefentherapie helpen wij u om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen zodat u weer zo normaal mogelijk kunt functioneren.

Alle fysiotherapeuten in ons centrum staan in het KRF (kwaliteitsregister fysiotherapie) van het KNGF. Neem voor meer informatie over het KNGF een kijkje op de website www.defysiotherapeut.com.

Fysiotherapie wordt in diverse situaties toegepast:

  • In geval van blessures als gevolg van sporten, werk of hobby.
  • Bij slijtage door veroudering of verkeerde houding.
  • Bij revalidatie na een operatie, na kanker, bij diabetes of COPD.
  • Bij een chronische aandoeningen.

Medisch tapen
Bij medisch tapen, ofwel medical taping, wordt elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping kan verslapte spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven. Bij sportblessures of overbelasting kan medical taping vocht en ontstekingen verminderen. Medical taping kan ook helpen bij houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals een tennis- of golfelleboog). Ook het verminderen van bijvoorbeeld hoofdpijn behoort tot de mogelijkheden.

Dry Needling
Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek met pijn en stijfheid als gevolg van trigger points in spieren. Dry needling is het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en) ter verbetering van de mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten alsmede pijnvermindering.

Shockwave
Naast manuele technieken en oefentherapie werken wij ook met shockwavetherapie. Met shockwave worden pijnlijke plekken in het lichaam met schokgolven behandeld. De fysiotherapeut brengt deze schokgolven met de behandelkop over op de pijnlijke plek in het lichaam. Shockwave is geschikt voor de behandeling van diverse klachten waaronder een tennisarm, pijnlijke nek, schouder- en/of rugklachten, achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

DE expert in het behandelen van klachten mbt het bewegingsapparaat
In de praktijk helpen wij o.a. bij/met:
– Hands-on therapieën
– Revalidatie’s (revalidatie bij orthopedische, diabetische en oncologische klachtenpatronen alsmede klachten bij longaandoeningen zoals COPD en Astma)
– Medical taping
– Dry needling
– Shockwave therapie
– Echografie