Bandagie Olmed | Het Bat Therapeutisch Centrum in Valkenburg

Olmed is al 50 jaar een bekende naam voor patiënten en zorgaanbieders

Olmed is al 50 jaar een bekende naam voor patiënten en zorgaanbieders; een innovatief, ambitieus familiebedrijf. Patiënten met een medische indicatie kunnen bij ons terecht voor therapeutisch elastische kousen (in de volksmond ook wel steunkousen genoemd). Wij bieden een uitgebreid assortiment therapeutisch elastische kousen aan. Onze kousen bieden uitkomst bij trombose, spataderen, open benen, eczeem, lymfoedeem en veel andere aandoeningen. U kunt ook bij ons terecht voor aan- en uittrekhulpen, (sport)compressiekousen, reiskousen en braces. Daarnaast meten wij ook borstprothesen aan. We geven u advies op maat en leveren moderne producten.

Aanmeten

Therapeutisch elastische kousen worden met een medische indicatie voorgeschreven door arts of specialist. Voor het bepalen van de juiste kous, is het van belang dat de maten van uw benen of armen zeer nauwkeurig gemeten worden. Het opmeten gebeurt door een van onze bandagisten tijdens het spreekuur.

Gerty Vliegen (bandagist Olmed)

Werking

De kousen oefenen druk uit op de benen. De kousen hebben een afnemend drukverloop van de enkel naar de knie. Dit zorgt voor een optimale afvoer van vocht en afvalstoffen richting het hart. Hierdoor kan er zich geen vocht ophopen in de benen, waardoor klachten minder worden of verdwijnen.

Vergoeding

Therapeutisch elastische kousen worden met de juiste medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Voor meer informatie over Bandagiste Olmed, ga naar de website www.olmed.nl